Rosberg: “Erg teleurstellend in de strijd voor de titel”

Nico Rosberg moest gisteren het circuit van Monza diep teleurgesteld verlaten nadat zijn Mercedes-motor kort voor het einde van de race de geest gaf.

De Duitser kende in Monza de nodige problemen. Op zaterdag werd er een probleem met zijn nieuwe motor vastgesteld. Het team besloot om zijn oude motor in te bouwen, een motor die reeds enkele races had afgelegd en in vergelijk met zijn nieuwe motor iets minder krachtig was. Daags nadien zou de motor enkele ronden voor het einde van de GP van Italië de geest geven.

Begrijpelijk anderzijds, want de desbetreffende motor was reeds erg ver gevorderd in zijn levenscyclus en overschreed waarschijnlijk ruim de vijf races waar hij normaal voor bedoeld is. Het was ook pas op zondagochtend dat Mercedes te weten kwam dat het probleem met de nieuwe Mercedes-motor toe te schrijven was aan een lek in het koelsysteem.

Dit alles maakt uiteraard de rekening voor Nico Rosberg niet. De Duitser wordt nu geconfronteerd met een achterstand van 53 punten in het kampioenschap en dit met nog zeven races te gaan.

“Dit is absoluut een grote stap in de verkeerde richting,” zei een teleurgestelde Nico Rosberg na afloop van de race. “Net wanneer ik punten moet zien in te halen incasseer ik op één dag mijn grootste verlies van het seizoen. Dat is uiteraard erg slecht. Maar ik blijf er voor gaan, opgeven staat niet in mijn woordenboek. Je moet blijven vechten en ik ga proberen om de komende races te winnen.”

Rosberg was in de slotfase van de race verwikkeld in een strijd met Vettel voor de tweede plaats. De Duitser ging net een aanval lanceren op zijn landgenoot, maar die kwam er door de opgeblazen motor dus niet meer.

“Het is echt ongelooflijk om dat met nog twee ronden te gaan voor te hebben, dat maakt het nog des te teleurstellender. Ik ging net Vettel aanvallen want mijn remmen waren voldoende afgekoeld om de aanval in te zetten. Ook mijn ERS was volledig opgeladen, de elektrische krachtbron ook, ik ging er echt voor gaan. Net op die moment begaf de motor het.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}