Rosberg grijpt net naast de pole: “Ik ga voor de overwinning”

Nico Rosberg mistte op een haar na de polepositie voor de GP van Canada, al is de Duitser wel best tevreden.

De verschillen in Canada waren bijzonder klein. Nico Rosberg moest tijdens de kwalificatie met 62 duizendsten (!) nipt de duimen leggen voor teamgenoot Lewis Hamilton.

Tijdens zijn eerste poging om een snelle ronde neer te zetten in Q3 blokkeerde Rosberg zijn voorwiel bij het aanremmen voor de eerste bocht. Het was die ronde die 62 duizendsten trager was dan die van Hamilton. Zowel Hamilton als Rosberg verbeterden hun rondetijd nadien niet meer, waardoor Rosberg dus de polepositie verloor door dat foutje bij het aanremmen voor de eerste bocht.

“Ik had gehoopt dat je dat niet gezien zou hebben maar blijkbaar werd het getoond op TV! De eerste ronde in Q3 was goed maar niet goed genoeg om Lewis te verslaan. Het was desondanks een goede ronde,” zei Rosberg na afloop.

“Tijdens mijn volgende ronde probeerde ik nog beter te doen maar dat lukte niet. Uiteindelijk is het de tweede plaats op de startgrid maar het team heeft opnieuw getoond dat we het snelst zijn en dat we over de snelste wagen beschikken. Morgen (vandaag) is alles mogelijk, zeker gezien de weersvoorspelling.”

Nico Rosberg is alvast van plan om alles te geven tijdens de race. Van op de tweede plaats op de grid is dat best mogelijk, aangezien de race in Canada één van de races is waar het minst van op de polepositie wordt gewonnen.

“Alles is mogelijk en dat weet ik. Ik zal alles geven, al zou de pole het uiteraard iets eenvoudiger gemaakt hebben, dat staat vast. Ik ga echter proberen winnen,” besluit Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}