Rosberg: “Ik betwijfel of we Red Bull van de polepositie kunnen houden”

Nico Rosberg vreest dat Mercedes in Monaco niet snel genoeg zal zijn om de polepositie te veroveren.

Daniel Ricciardo reed gisteren tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd. De Australiër was zes tienden sneller dan Hamilton en negen tienden sneller dan Nico Rosberg.

Ricciardo rijdt in Monaco met de verbeterde Renault-motor, in tegenstelling tot Max Verstappen, die de vierde tijd reed. Door de verbeterde Renault-motor vormt Red Bull nog meer dan in Spanje een serieuze uitdaging voor Mercedes.

Mercedes speelt vaak verstoppertje tijdens de oefensessies, alvorens het tijdens de kwalificatie plots haar echte snelheid toont door haar motorkracht op te voeren. Rosberg vreest echter dat dat niet zal volstaan.

“Het is erg simpel, ze waren sneller dan ons,” zei Rosberg gisteren na afloop van de eerste twee oefensessie. “We moeten alles bekijken en zien of we nog een heel stuk rondetijd kunnen vinden. Uiteraard kunnen we de motor opschroeven maar we gaan geen zes tienden vinden door de motor op te voeren.”

“Het is zeker en vast verrassend om te zien hoe snel ze zijn. We hadden verwacht dat ze hier sneller voor de dag zouden komen maar niet zo snel.”
a:0:{}
Fernando Alonso heeft toegegeven dat hij een aanbod om naar Red Bull over te stappen heeft afgeslagen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}