Rosberg: “Ik zal nog heel wat jaren voor Mercedes rijden”

Nico Rosberg is er van overtuigd dat hij nog heel wat jaren voor het Mercedes F1 team zal rijden.

Rosberg zijn contract bij Mercedes loopt eind dit seizoen af. Reeds voorafgaand aan dit seizoen begonnen de speculaties over de Duitser zijn toekomst bij Mercedes en bij uitbreiding de Formule 1.

Hamilton die twee seizoenen op rij wereldkampioen werd en Rosberg een mokerslag uitdeelde, het deed heel wat mensen al bijna op voorhand besluiten dat 2016 voor Rosberg het laatste seizoen bij Mercedes zou worden.

De Duitser startte het seizoen 2016 echter bijzonder sterk met vier overwinningen op rij. Rosberg staat na acht races aan de leiding in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 24 punten op teamgenoot Lewis Hamilton.

Heel wat F1-kenners en bookmakers schatten desondanks de kansen van Hamilton op de titel nog steeds hoger in. Mercedes zou uiteraard een ‘wereldkampioen’ niet graag zien vertrekken. Er wordt dan ook al met Rosberg onderhandeld over een nieuw contract. Rosberg zelf is alvast niet gehaast, al gelooft hij wel in een goede afloop van de contractbesprekingen, besprekingen die trouwens door Gerhard Berger worden gevoerd.

“Het is niet iets waaraan ik momenteel zit te denken,” aldus Rosberg. “Het is momenteel niet mijn prioriteit. Er is sowieso geen haast bij.”

“Ik voel me goed bij het team en we zijn allemaal zeer tevreden. Ik ga nog heel wat jaren bij dit team rijden. We zijn niet gehaast.”

Het contract van teamgenoot Lewis Hamilton loopt eind 2018 af.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}