Rosberg: “Indien ik te veel aan de wk-stand denk dan kan ik niet goed slapen”

Nico Rosberg lag naar eigen zeggen niet wakker van het feit dat hij voorafgaand aan de zomerpauze een mooie voorsprong in de wk-tussenstand omgebogen werd in een achterstand.
Na amper vijf races had Nico Rosberg tegenover Hamilton een comfortabele voorsprong uitgebouwd van 43 punten. Vervolgens dichtte Hamilton de kloof niet alleen, hij ging zelfs met een voorsprong van 19 punten op Rosberg de zomerpauze in. 

Rosberg kwam echter als herboren uit de zomerpauze want zowel in België als Italië wist hij te zegevieren. De Duitser heeft daardoor in de wk-tussenstand nog maar een achterstand van twee punten op Hamilton.

Wanneer Rosberg gevraagd wordt of hij zich tijdens de zomerpauze zorgen heeft gemaakt over zijn titelkansen antwoordt hij als volgt: “Nee, want zoals ik reeds heb gezegd, daar denk ik niet aan. Mijn benadering is zo veel mogelijk races winnen en dat heb ik in Monza opnieuw getoond. Dat is volgens mij ook de beste benadering.”

“Wanneer ik zou nadenken over het feit dat ik van een voorsprong van 43 punten naar een achterstand van 19 punten ben gegaan dan zou ik er te veel van wakker liggen en slecht slapen. Ik probeer er dan ook niet aan te denken en geniet van het winnen van races,” besluit Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}