Rosberg legt de schuld volledig bij zichzelf

Nico Rosberg had zich de grote prijs van Rusland waarschijnlijk anders voorgesteld.
image
De tweede in de wk-stand kon bij de start direct opschuiven naar de leidende positie, maar blokkeerde in de tweede bocht beide voorbanden en ging van het circuit.

Daarna moest hij zijn teammaat terug voorlaten en kon door de flatspots zijn tocht niet verder zetten De Duitser moest dus naar de pits voor vers rubber en daarmee zou hij de resterend 54 rondes mee uitrijden. Na een geweldige inhaalrace kon hij nog een tweede plaats versieren en zo het puntenverlies ten opzichte van zijn teammaat beperkt houden op 7 punten. Hamilton staat nu 17 punten voor op Rosberg.

“Het was gewoon een fout van mij.” vertelde Rosberg achteraf. “Ik remde te laat en dat was het. Totaal onnodig. Ik had gewoon de bocht kunnen nemen en had moeten leiden. Dat was zeer ontgoochelend.”

“Daarna waren mijn banden vierkant dus moest ik naar de pits. Ik dacht dat mijn race er op zat, maar ik ben zeer blij dat ik het tot het einde heb kunnen uitzingen en nog tweede kon worden.”

“Misschien had ik ook nog wel sneller gekund tijdens de race. Achteraf heb je altijd makkelijker praten. Mijn banden waren nog goed op het einde, maar dat kun je tijdens de race nog niet weten.”

“Ik had het gemakkelijk kunnen halen vandaag, maar ik heb het verknoeid. Zo simpel is het. Ik was te laat en moest te hard in de remmen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print