Rosberg: “Pijnlijk om Hamilton te moeten laten passeren”

Nico Rosberg kende een teleurstellende GP van Monaco, waarbij vooral het moeten laten passeren van teamgenoot en wk-rivaal Lewis Hamilton een pijnlijk moment was.

Rosberg kende tijdens de beginfase van de race problemen met de temperatuur van zijn remmen en de banden. Het was een probleem dat veroorzaakt werd doordat de eerste zeven rondje achter de safety car werden afgewerkt en dat pas verholpen werd nadat hij een pitstop afgewerkt had voor een nieuw setje banden.

De Duitser kon Daniel Ricciardo door de temperatuurproblemen niet volgen en liet daarom teamgenoot Lewis Hamilton in de zestiende ronde passeren, een erg pijnlijk moment voor Rosberg, maar wel eentje waarvoor hij begrip opbrengt.

“Op het moment zelf was het redelijk simpel want we hebben deze regel al heel wat jaren en het was toen erg duidelijk dat ik met mijn snelheid niet in staat was om voor de overwinning te strijden,” blikt Rosberg terug op zijn race. “Het was duidelijk dat we Lewis de kans moesten geven en ze gaven me dan ook een waarschuwing dat ik mijn tempo moest opvoeren. Dat lukte niet, waardoor ik Lewis moest laten passeren. Gezien het uiteindelijke resultaat was dat een logische keuze van het team. Er werd aangetoond dat het de juiste keuze was, anders had Lewis niet gewonnen.”

“Het bezorgde het team de overwinning en daarom is zo’n keuze begrijpelijk. Het is echter erg pijnlijk, dat mag duidelijk zijn. Het is echter eenvoudig om te beslissen en te doen en daarom denk ik momenteel niet aan het kampioenschap,” besluit Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}