Rosberg: “Relatie met Hamilton is een dunne grens”

Leider Nico Rosberg heeft toegegeven dat de verstandshouding tussen hemzelf en Hamilton moeilijker is geworden nu ze beiden strijden voor de wereldtitel.
image
“Het is moeilijk, heel erg moeilijk”, zei Rosberg toen hem gevraagd werd hoe hij met de relatie met zijn teamgenoot Hamilton omgaat. “We moeten intern een balans vinden, ook omdat we ten eerste racen voor Mercedes en een goede prestatie voor hen willen neerzetten. We vertegenwoordigen ook de meer dan duizend mensen, mijn collega’s in de fabriek die familie hebben en die van ons afhangen. We moeten dus werken als een team maar er komt natuurlijk een moment wanneer je je teamgenoot wil verslaan. Het is een zeer dunne grens.”

Sinds hun duel op het scherpst van de snee tijdens de grote prijs van Bahrein heeft de rivaliteit tussen beide Mercedes-rijders de overhand genomen van hun vriendschap. De gespannen situatie werd heel duidelijk tijdens de grote prijs van Monaco toen Hamilton Rosberg ervan beschuldigde bewust een gele vlag-situatie te hebben veroorzaakt tijdens de kwalificatie om zich zo van de polepositie te verzekeren. Na bemiddeling van het Mercedes-management heerst er sindsdien een gewapende vrede binnen Mercedes. Rosberg is het team daar zeer erkentelijk voor.

‘Het is een moeilijke, zeer moeilijke job. Er zijn meerdere moeilijke perioden om deze hele situatie te besturen en we hebben veel geluk want dit werd op dat vlak heel goed gedaan. Ik ben dan ook Niki en vooral Toto en Paddy dankbaar dat ze het team en de situaties zo goed aanpakken. Ze leveren zeer goed werk en het zal een uitdaging blijven.”

Geschreven door Boye Buyens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print