Rosberg verspeelt pole met zeven duizendsten

Nico Rosberg slaagde er in Singapore niet in om tijdens de kwalificaties de pole te grijpen, al scheelde het bitterweinig.
image
Zeven duizendsten, dat was het verschil met de snelste tijd die op naam van Lewis Hamilton kwam tijdens de kwalificaties. Een welgemeende “damn it!” was dan ook de reactie toen Nico Rosberg via zijn boordradio vernam dat hij in extremis toch nog de pole was kwijtgespeeld aan zijn teamgenoot. Ontevreden is de Duitser echter niet met zijn resultaat.

“Als ik mijn ronde bekijk, dan scheelde het echt niets, hier en daar een klein beetje. Ik had het misschien wel kunnen halen, maar het is nu eenmaal zo. Lewis heeft het uitstekend gedaan.” zo verklaarde Rosberg.

“Het was een faire strijd, en ik ben blij met de tweede plaats, al zou het natuurlijk beter zijn geweest als ik eerste stond. Morgen volgt er echter nog een lange race, dus dit is al een goede stap.”

Toch liep niet alles even gesmeerd voor Rosberg. Tijdens zijn eerste run in Q1 maakte hij een remfout, waardoor hij zijn eerste snelle ronde moest afbreken. In het tweede kwalificatiegedeelte moest de Duitser nog een tweede maal de baan op, want de tijd van zijn eerste rondje bleek niet fantastisch. Uiteindelijk liep alles nog goed af, want Rosberg start morgen toch vanop de eerste rij, en daar is de wk-leider tevreden mee.

“Voor de kwalificaties hebben we nog de remmen vervangen, en dat zorgde wel voor een uitdaging. Ik had wat tijd nodig om te wennen aan de balans, omdat de temperatuur van de baan een stuk lager was dan tijdens de laatste vrije oefensessie. Ik had veel minder grip achteraan de wagen. Uiteindelijk kon ik op het einde toch nog doorduwen en een goede tijd neerzetten. Daar ben ik blij om.” aldus Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}