Rosberg: “Verstappen gooit de overwinning in Monaco zomaar weg”

Nico Rosberg reageerde op ‘Sky Sports’ op de crash van Max Verstappen tijdens de laatste oefensessie. De Duitser meent dat Verstappen de overwinning zomaar heeft weggesmeten.


In de chicane ter hoogte van ‘Piscine’ crashte Verstappen aan de binnenkant van de vangrails, waarna hij iets verder volledig in de muur belandde. Een kostbare fout van Verstappen, die hem volgens Rosberg de overwinning kost in Monaco.

“Dit is een enorme klap voor Verstappen. Hij lag op koers om hier te winnen. Hij was gewoonweg sneller dan Ricciardo”, aldus Nico Rosberg op ‘Sky Sports’. “Kansen zoals deze zullen ze dit seizoen niet vaak krijgen. Nu sta je hier in Monaco, ben je op weg naar een mogelijke overwinning, de belangrijkste race van het seizoen, en dan zet je de wagen zo in de muur.”

Volgens Nico Rosberg is het simpel, Max Verstappen heeft nog maar eens te veel risico’s genomen.

“Max is vaak overmoedig en neemt te vaak te veel risico’s. In Monaco is dat uiteraard het gevaarlijkste.”

Even later was Rosberg tegenover de Duitse zender ‘RTL’ nog kritischer. Het is immers niet de eerste keer dat Verstappen crashte op die plaats in Monaco, bovendien meent Rosberg dat Verstappen nooit iets lijkt te leren uit de fouten die hij maakt of het advies dat hij krijgt.

“Over het algemeen leert hij niet, hij houdt vast aan zijn idee. Hij neemt altijd te veel risico’s en dan loopt het steeds mis.”

Wanneer de reporter van RTL vervolgens zegt dat Verstappen zijn leeftijd een excuus kan zijn, is Rosberg het er niet mee eens.

“Ik hoop echt niet of hij nog zal leren hieruit. Het is al de vijfde keer dit seizoen. Hij heeft al redelijk wat ervaring, men kan niet zeggen dat hij geen ervaring heeft. Het is zijn vierde jaar in de Formule 1 al. Dan heb je al heel wat ervaring,” aldus Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner