Rosberg verwacht snelste tijd te behouden

Hoewel er gesuggereerd wordt dat Nico Rosberg te snel reed onder een gele vlag tijdens de kwalificatie in Hongarije, verwacht hij dat hij morgen vanaf de eerste plaats aan de GP van Hongarije begint.

Na de eerste run tijdens Q3 van de kwalificatie voor de GP van Hongarije was Lewis Hamilton de snelste. Toen Hamilton aan zijn laatste poging begon, moest hij zijn ronde staken door een spin van Fernando Alonso. Nico Rosberg, die een heel eind achter Hamilton op het circuit zat, wist wel zijn ronde af te werken en reed zo naar de snelste tijd. Beelden toonden aan dat Nico Rosberg wel degelijk inhield bij de gele vlaggen, maar wist dus toch zijn tijd te verbeteren. Er wordt nog gedebatteerd dat Nico Rosberg genoeg inhield bij de gele vlaggen.

Rosberg zelf vindt in ieder geval dat hij voldoende inhield. “Er was dubbel geel op het circuit, maar ik vertraagde veel en verloor dus veel tijd. Ik ben dus zeker dat het OK is”, zei Rosberg over zijn laatste ronde.

Na de kwalificatie wist Rosberg nog te zeggen dat hij genoot van de wisselende omstandigheden.

“Het was erg spannend. Het was verbazingwekkend dat uiteindelijk de baan volledig droog was. Sommige kerbstones waren nog nat, zoals langs start en finish waar je erg voorzichtig moest zijn met DRS. Mijn laatste ronde was erg goed, dus ik ben heel tevreden.”

Mercedes liet ook al weten dat het geen onderzoek verwacht naar het incident met de gele vlaggen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}