Rosberg: “Het voelt goed om Ferrari te verslaan”

Nico Rosberg heeft de eerste GP van het nieuwe seizoen gewonnen. De Duitser kwam in een race vol spektakel als eerste over de finish.

Krijgen we opnieuw een dominant jaar te zien van Mercedes? Na de kwalificatie op zaterdag bezette Mercedes de eerste rij in Melbourne. Verwacht werd dat Mercedes de race zou gaan controleren, maar dat plan werd al bij de start weggeveegd. Sebastian Vettel maakte een erg goede start en wist beide Mercedessen voorbij te gaan bij de start. Ook Kimi Räikkönen kon de Zilverpeilen voorbij, waardoor de fans hoop kregen op een spannende race.

Het kantelmoment in de race was er bij de rode vlag situatie na de botsing tussen Esteban Gutierrez en Fernando Alonso. Ferrari besliste verder te gaan op de supersofts, terwijl Mercedes koos om de race uit te rijden op de medium banden wat uiteindelijk de beste keuze leek. Mercedes eindigde de race op plaats één en twee. Vettel vervolledigde het podium.

Nico Rosberg, die de race won, is blij dat hij Ferrari achter zich heeft kunnen houden. “Het was een geweldig weekend in Australië. Zoals steeds bedank ik eerst het team. Ze hebben alweer geweldig werk geleverd. Het voelt goed om Ferrari hier te verslaan. Ik ben erg blij”, verklaart Rosberg op het podium.

Rosberg is zich wel bewust van de bedreiging van het Italiaanse team. “We zijn maar nog net aan het seizoen begonnen. Het is een goede start voor Mercedes. We moeten wel de rode wagens in de gaten houden. Ze zitten dichtbij zoals we vandaag konden zien. We zullen ons best moeten doen om vooraan te blijven.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print