Ross Brawn: “Als sprintkwalificaties in de F1 niet werken dan verdwijnen ze terug”

Daimler Media
Daimler Media

Sportief directeur Ross Brawn is van mening dat de sprintkwalificaties een mooie testcase voor de Formule 1 zijn, al zal de sport niet aarzelen om de sprintkwalificaties opnieuw te schrappen als ze niet succesvol zijn.

“Een format vinden waarbij we de juiste balans vinden tussen het verkrijgen van een opwindende vrijdag en zaterdag, waarbij we een korter raceformat hanteren, en tegelijkertijd toch niets wegnemen van de belangrijke race op zondag,” aldus Brawn tegenover de officiële F1-website.

“We moesten die balans zien te vinden. Iedereen heeft een verschillende mening over hoe dat eruit hoort te zien. Het draait hem ook rond het vinden van een economische en logistieke oplossing die geen te grote invloed heeft op de teams.”

Volgens Brawn wordt het idee van de sprintraces geruggesteund door zowel de teams als de rijders, wat uiteraard erg belangrijk is voor het potentieel succes van het aangepast format van de drie desbetreffende raceweekends in 2021.

“De teams willen dit evenement, maar ze werken onder enorme uitdagingen en we moesten een oplossing zien te vinden die voor hen goed was zonder het raceweekend te veel te beïnvloeden.”

“De rijders zijn redelijk open minded wat het format betreft. Dat is ook het enige dat we vragen, dat ze open minded zijn zodat we vervolgens dit type van raceweekend kunnen evalueren en zodat we over de toekomst ervan kunnen beslissen. Als sprintkwalificaties niet goed werken dan zullen we het herbekijken.”

Volgens Brawn is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat de zogenaamde sprintkwalificatie, een race over zo’n 100 kilometer, geen afbreuk mag doen aan de hoofdrace op zondag.

“Belangrijk is om eraan te herinneren dat het niet de intentie is om het raceweekend verder uit te breiden,” aldus Brawn. “Het is niet de intentie om de race te beïnvloeden, de grand prix is nog steeds het belangrijkste moment van het raceweekend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023