Ross Brawn: “De betrokkenheid van de fans rechtvaardigt minstens twee races in de Verenigde Staten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ross Brawn is de GP van de USA van afgelopen weekend het bewijs dat er minstens twee races, misschien zelfs meer, in de VS georganiseerd kunnen worden.

Naar schatting bezochten ongeveer 400 000 fans de GP van de Verenigde Staten in Austin afgelopen weekend en daarmee verpulveren ze het vorige record dat op naam stond van de GP van Groot-Brittannië in 2019, waar 351 000 aanwezigen waren, telkens verspreid over drie dagen. Daarmee gaat de race van afgelopen weekend de geschiedenisboeken in als het drukst bezochte F1 race weekend ooit.

“Momenteel zien we een sterke betrokkenheid van de Amerikaanse fans,” aldus Ross Brawn tegenover de officiële website van de F1.

“Jarenlang was de F1 een cult-hobby maar nu zien we een echte stijging in de betrokkenheid. De fans kennen de rijders, de persoonlijkheden en de nuances in de Formule 1.”

“Dat is erg opwindend en volgens mij is het een bewijs dat de Formule 1 makkelijk twee races, of misschien zelfs meer, zou kunnen organiseren in de Verenigde Staten. Dit allemaal door de passie van de fans die we afgelopen weekend mochten ervaren.”

De Amerikaanse fans waren dan ook getuige van een race die mag omschreven worden als een thriller. Het werd een tactisch steekspel tussen de twee titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen dat met het kleinste verschil uitdraaide in het voordeel van de Red Bull-rijder.

“De terugkeer van de F1 naar de Verenigde Staten voor het eerst in twee jaar was van begin tot einde een enorm spannende race,” gaat Brawn verder.

“Mercedes veranderde de strategie waardoor Lewis tegen het einde van de race een bandenvoordeel zou hebben ten opzichte van Max Verstappen. Maar het was onduidelijk of dat wel genoeg zou zijn en aan het einde bleek van niet.”

“Dit was een race om aan het scherm gekluisterd te blijven, de tijdsverschillen en de bandenstrategie te bestuderen om te kijken hoe de race aan het evolueren was.“   

“Het was lang niet zeker wie op het einde aan het langste eind zou trekken. Noch Max, noch Lewis maakte een misstap en dat is nu net het fantastische aan dit kampioenschap.”

“We hebben twee rijders die foutloos rijden. Ik denk niet dat ik al echt een fout gezien heb van een van de twee, toch niets opmerkelijks.”

“Het was de kers op de taart van een sensationeel weekend dat elke dag uitverkocht was, met geweldig weer, een geweldige sfeer en een goede vibe.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022