Ross Brawn is de juiste keuze voor Honda

Michael Schumacher denk dat Honda er goed aan gedaan heeft om Ross Brawn binnen te halen. Schumacher verwacht in het begin geen wonderen voor Honda maar is er sterk van overtuigd dat de meesterstrateeg het team drastisch zal veranderen.

"Ross heeft ongetwijfeld een superbrein, maar zelfs dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat Honda volgend jaar weer helemaal terug is. Desondanks weet ik zeker dat Honda de juiste persoon heeft binnengehaald, alhoewel het een tijdje zal duren voordat dat zichtbaar zal zijn. Ik weet zeker dat Ross keihard zal werken en dat hij bepaalde dingen in een aanzienlijk korte tijd kan te verbeteren", aldus Michael Schumacher.

Ross Brawn zelf weet nog niet wat zij precieze rol zal zijn tijdens de GP weekends. Brawn was jarenlang de persoon die de strategiën voor Ferrari uitdacht. De Brit geeft wel aan dat hij die bevoegdheid bij Ferrari steeds minder uitoefende.

"Naarmate de jaren verstreken nam Baldisserri steeds meer de rol van me over. Honda heeft een goede groep medewerkers die de pitsstopstrategie bepalen en ik heb me zelf al jaren niet meer bezig gehouden met die uitermate moeilijke strategiën. Als het echt nodig was stak ik wel een handje toe, maar we moeten nog bekijken hoe we het hiet gaan doen."

door Manuel Houben