Ross Brawn: “Lewis Hamilton heeft een punt”

In een gesprek met ‘Sky’ laat Ross Brawn weten achter Lewis Hamilton te staan in zijn strijd tegen racisme en dat de Formule 1 er alles aan doet om diversiteit hoog in het vaandel te dragen.


Lewis Hamilton is de laatste dagen nog actiever op de sociale media dan normaal. Sinds het incident waarbij de zwarte George Floyd het leven liet tijdens een arrestatie door een blanke agent nam hij eerst zijn collega’s op de korrel en maandag sprak hij zijn steun uit voor activisten die een standbeeld van slavenhandelaar Edward Colston van zijn sokkel trokken en in de rivier gooiden.

Ross Brawn vertelt dat hij achter Hamilton staat: “Lewis is een grote ambassadeur voor de sport en zijn commentaren zijn zeer terecht. We steunen hem volledig.”

Hij vertelt dat de F1 diversiteit altijd hoog in het vaandel gedragen heeft maar dat ze de laatste jaren op dat vlak nog een versnelling hoger geschakeld hebben en ze willen het probleem bij de bron aanpakken, namelijk de scholen.

“We zijn als Formule 1 betrokken geweest bij de scholen. We hebben het altijd gesteund, maar we zijn de afgelopen twee jaar veel meer betrokken geraakt en dat heeft een zeer sterke diversiteit in termen van kinderen die betrokken raken. Veertig procent van de kinderen die in de Formule 1 op school meedoen zijn meisjes, dus dat is een goed begin. En het is een internationale competitie, dus we krijgen deelnemers uit alle groepen.”

De Formule 1 werkt ook aan de loonkloof tussen man en vrouw en ondersteunt ook een kartingprogramma om jong talent te lanceren.

“We hebben veel initiatieven op het gebied van loonverschillen tussen mannen en vrouwen. We kijken ook naar andere salarisverschillen binnen onze bedrijven en zorgen ervoor dat we alles doen wat we kunnen. Ik denk dat de Formule 1 helpt en ik denk ook dat je met een aantal van deze kartinginitiatieven zult zien dat we daaraan hebben gewerkt en dat dit een geweldige kans is en dat de Formule 1 dit zal ondersteunen”.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}