Ross Brawn: “Met een betere teamgenoot voor Max Verstappen kan een F1-seizoen wel spannend zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ross Brawn, voormalig sportief directeur bij de Formule 1, zou graag een meer competitieve rijder naast Max Verstappen bij Red Bull zien rijden. Op die manier kan een F1-seizoen ook met een dominant team volgens Brawn zeer interessant en spannend zijn.

“Wat ik eerlijk gezegd graag zou zien is dat er iemand competitiever in de andere wagen van Red Bull zit want Sergio maakt het Max helaas niet echt moeilijk,” vertelt Brawn in gesprek met ‘TalkSPORT’. “Zelfs wanneer je een dominante wagen hebt, wanneer je dan in de andere wagen iemand hebt die het moeilijk maakt zoals destijds met Nico Rosberg en Lewis Hamilton, dat waren geweldige jaren ook al was Mercedes aan het domineren.”

Het ziet er echter naar uit dat Sergio Perez gewoon de teamgenoot van Max Verstappen blijft en daardoor moeten de fans vooral hopen dat de concurrentie haar achterstand op Red Bull goedmaakt. Ross Brawn vertrouwt er echter op dat de concurrentie haar achterstand op een bepaald moment zal goedmaken.

“Ook al domineert Red Bull momenteel, je zal zien dat de concurrentie daarin zal slagen,” aldus Brawn. “We zien nu al kleine aanwijzingen.”

“Met McLaren zie je met Norris en soms ook met Piastri dat ze op de deur kloppen. Ik ben optimistisch voor de winter, dat er een ‘reset’ zal komen.”

“Wanneer je je vooraan bevindt, wanneer je het voordeel hebt om vroeger aan de nieuwe wagen te beginnen, dan kan een dominantie soms verschillende jaren duren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023