“Ross Brawn moet de Formule 1 redden”

Is Ross Brawn de persoon die de Formule 1 kan redden? Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner alvast wel.
image
De Formule 1 toonde zich afgelopen weekend opnieuw niet de meest opwindende sport. De kritiek op de Formule 1 nam daardoor opnieuw toe, waardoor er naarstig op zoek wordt gegaan naar mogelijkheden om de sport opnieuw aantrekkelijker te maken. Bovendien kreeg de Formule 1 ook veel kritiek omwille van de belachelijk hoge en onbegrijpelijke gridpenalties die beide rijders van McLaren-Honda kregen.

Luidere motoren, snellere wagens, bijtanken, … het ligt allemaal op tafel om de Formule 1 aantrekkelijker te maken. Maar er is ook nood aan iemand die de verschillende maatregelen kan bewaken en mee kan nadenken over de toekomst van de Formule 1. Volgens Christian Horner is Ross Brawn daarvoor de ideale persoon. Iemand extern die geen belangen heeft bij een team en zijn jarenlange ervaring en expertise kan aanwenden.

“De gridpenalties die we gezien hebben zijn een resultaat van de Sporting Working Group. Ze zijn bovendien veel te complex,” aldus Horner. “De huidige regelgeving met betrekking tot de motoren is dan weer een resultaat van de Technical Working Group.”

“Misschien hebben we nood aan een onafhankelijk iemand, iemand die momenteel niet bij iemand specifiek betrokken is. Iemand zoals Ross Brawn begrijpt de Formule 1 en de uitdagingen die deze sport te wachten staat. Hij kan specificeren hoe een wagen en het technisch reglement eruit zou moeten zien.”

“Maybe you need an independent, someone who isn’t currently involved, somebody like a Ross Brawn that understands the business, and understands the challenges, to write a specification of what a car and a set of technical regulations should be.”

Volgens Horner is het huidige beslissingsproces veel te log en en spelen er te veel verschillende belangen mee. Iemand zoals Ross Brawn kan vanuit een onafhankelijk standpunt ideeën lanceren. Belangrijk is echter sowieso dat de nieuwe regels die vanaf 2017 in voege gaan daadwerkelijk de sport aantrekkelijker maken.

“Waar we ook naar kijken voor 2017, het is belangrijk dat we het goed doen. Het is belangrijk dat iedereen beseft dat we een betere show en meer spektakel moeten voorzien,” besluit Horner.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}