Ross Brawn: “Naïef om spektakel te verwachten in Monaco”

Ross Brawn, technisch directeur van de Formule 1, heeft geantwoord op de kritiek die er kwam na de GP van Monaco. Vele rijders vonden de race immers saai, maar Brawn zegt dat de GP van Monaco niet mag vergeleken worden met andere races op de kalender.


De GP van Monaco mag dan wel de meest prestigieuze race zijn van het hele seizoen, spektakel levert het amper op. Wereldkampioenen Hamilton, Alonso en Räikkönen lieten openlijk blijken dat de meest recente editie van de GP van Monaco één van de meest saaie races ooit was.

Ross Brawn is echter van mening dat het meeste spektakel van het weekend in Monaco al voor aanvang van de race plaatsvindt, met name tijdens de kwalificaties.

“Ik heb enkele commentaren gelezen van rijders die de race saai vonden. En het is waar, de race was niet vol actie, nog meer omdat de banden een cruciale factor speelden”, zei Brawn. “Het is echter naïef om in Monaco veel duels te verwachten met veel inhaalmanoeuvres.”

“Dit is in contrast met het unieke spektakel tijdens de kwalificatie op zaterdag. Dit is het enige circuit waar je dichtbij de actie komt en waar de rijders flirten met de muren tegen ongelofelijke snelheden. Misschien geven we niet genoeg krediet aan deze jongens die zo’n ronde in 71 seconden afleggen.”

Brawn laat echter weten open te staan voor feedback van rijders om circuits beter te maken, maar vindt wel dat Monaco anders moet behandeld worden dan de andere circuits.

“De GP van Monaco is zo speciaal dat we dit circuit niet over dezelfde kam kunnen scheren als alle andere circuits. De sfeer in de stad en rond het evenement maakt het zo uniek. Dat gezegd zijnde, is het één van onze doelen om samen met de organisatoren ervoor te zorgen dat de circuits meer inhaalpogingen mogelijk maken.”

“Natuurlijk is de mening van de rijders meer dan welkom en staat onze deur altijd open voor suggesties. Maar om in Monaco veranderingen te doen, dan moet je meer land maken door een stuk van de zee in te nemen en dat is niet aan ons om dat te beslissen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen