Ross Brawn: “Oefensessies op vrijdag schrappen bij uitbreiding F1-kalender”

In Austin liet Ross Brawn zijn licht schijnen over de toekomst van de F1. Hij laat weten dat als er meer races op de kalender komen de oefensessies op vrijdag waarschijnlijk zullen verdwijnen.

De Brit laat weten dat de oefensessies op vrijdag een struikelblok vormen op logistiek vlak om nog meer races op de kalender te krijgen.

“Als we de sessies op vrijdag niet hadden konden we meer races houden. Op logistiek vlak zou het voor de teams beter zijn. Het is niet meer dan logisch dat meer races ook meer logistieke problemen meebrengen.”

Maar Brawn moet ook toegeven dat vrijdag een belangrijke dag is voor sponsors en tv-stations en er is nog geen oplossing voor die problemen. Dat is dan ook meteen de reden waarom het ook nog een ‘open vraag’ blijft.

“De race zelf blijft volgens mij zeer belangrijk, daar gaan we dan ook niets aan veranderen,” aldus Brawn. “Maar we bekijken wel hoe we het totale plaatje van een raceweekend kunnen veranderen en we staan voor alles open wat dat betreft.”

Nieuwe eigenaar Liberty Media heeft al laten weten dat het graag naar een kalender van 25 races wil toewerken. Om u even een idee te geven, dit seizoen telt het kampioenschap twintig races.

“Ik vind de kwaliteit van de races het belangrijkste. Het heeft weinig zin om meer races te organiseren als de kwaliteit niet aanwezig is. De locatie, het soort circuit… Alles moet aanwezig zijn om een goede race te kunnen organiseren.”

“We moeten al deze elementen in acht nemen om vooruit te kunnen kijken,” gaat de Brit verder. “We kunnen niet gewoon meer races organiseren om de kalender op te vullen. Dat zou niet leefbaar zijn.”

Brawn was ook zeker te spreken over de race in Austin en vooral ook over het spektakel dat eraan vooraf ging. Op zaterdag werd de kwalificatie twee uur verlaat voor een optreden van Justin Timberlake en op zondag, voor de start van de race, was er een ware sterrenparade.

Dat resulteerde volgens Bobby Epstein, baas van het “Circuit of the Americas”, in 20 000 extra toeschouwers op zaterdag. Daar kan ook Brawn natuurlijk niet anders dan tevreden mee zijn.

Hij wil ook nog benadrukken dat de werkwijze van de nieuwe eigenaars fel verschilt van die van Bernie Ecclestone.

“Er waait een hele nieuwe wind in de samenwerking met de organisatoren. Liberty heeft nooit gezien hoe het er vroeger aan toeging, maar ik kan je verzekeren dat het een wereld van verschil is,” besluit de Managing Director.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print