Ross Brawn: “Op zoek naar oplossing voor dreigement van Ferrari”

Ross Brown is naar eigen zeggen op zoek naar een oplossing voor het dreigement van Ferrari om de Formule 1 te verlaten. Die oplossing zou zowel in het belang van Ferrari als de Formule 1 moeten zijn.

In full swing. #F1Testing #ScuderiaFerrari #SF71H #Seb5 #F1 #Ferrari #PrancingHorse

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


In een reactie op de plannen van Liberty Media om het prijzengeld in de Formule 1 “eerlijker te verdelen” dreigt Ferrari ermee om de sport te verlaten indien er plannen worden doorgevoerd die de belangen van het Italiaanse merk bedreigen.

Ross Brown meent echter dat er naar een oplossing moet gezocht worden die in het belang van beide partijen is.

“Ik heb tien jaar voor hen gewerkt en ik draag Ferrari nog steeds in mijn hart,” aldus Brawn tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Ferrari is een icoon en ik hoop dat we een oplossing vinden die voor iedereen goed is. Een geweldige sport is goed voor iedereen en we willen niet dat Ferrari de sport verlaat.”

Ferrari krijgt een groter deel van het prijzengeld en dit omwille van haar historisch belang voor de Formule 1. Ferrari is het enige team dat er sinds het begin va de Formule 1 steeds bij is geweest en zorgt ook nog steeds voor heel wat aantrekkingskracht. Deels is die historische bonus dan ook gerechtvaardigd, al wil Liberty Media dus wel die ‘bonus’ van Ferrari afnemen.

Er is bovendien ook veel te doen over een vetorecht dat Ferrari naar verluidt heeft, al nuanceert Brawn dat.

“Het is juist dat Ferrari een vetorecht heeft maar naar mijn weten hebben ze dat vetorecht nog nooit gebruikt,” aldus Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print