Ross Brawn: “Sebastian Vettel is zijn zelfvertrouwen kwijt”

Ross Brawn, de sportief directeur van de F1, laat weten dat hij een Sebastian Vettel ziet zonder zelfvertrouwen. De Brit laat ook optekenen dat Vettel nu meer dan ooit de steun van Ferrari nodig heeft.


De Italiaanse media hebben in de vorm van Charles Leclerc een nieuwe chou chou gevonden, de Monegask wordt na zijn overwinning in Monza de hemel ingeprezen.

Voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel is de pers wat minder lovend, “La Stampa” verwoordt het als volgt: “Dankzij de triomf van Leclerc speelt de desastreuze prestatie van Vettel een ondergeschikte rol voor Ferrari.”

Als er iemand is die weet hoe groot de druk bij Ferrari kan zijn is het Ross Brawn wel. De huidige sportief directeur was jarenlang in dienst bij de Scuderia en vierde er samen met Michael Schumacher het ene succes na het andere.

“Vettel had in Monza echt wel een lastig weekend,” aldus Brawn. “Na de kwalificaties voelde hij zich in de steek gelaten door zijn teamgenoot waardoor hij de pole misliep. Voor wat er tijdens de race gebeurde moet Vettel echter zelf de verantwoordelijkheid nemen.”

“Vettel maakte twee fouten in de zevende ronde van de race, de eerste fout was de spin en de tweede was om onmiddellijk opnieuw te willen vertrekken. Dat leidde tot een botsing met Lance Stroll en een straf. Vettel’s fouten worden nog vergroot door de twee overwinningen van Leclerc.”

“Het maakt niet om welke rijder het gaat of hoe goed het team is – de eerste tegenstander is altijd je teamgenoot. Vettel ziet er een beetje uit als in zijn laatste jaar bij Red Bull Racing toen hij zich moest verdedigen tegen de opkomende Daniel Ricciardo.”

“Er is geen twijfel mogelijk: Sebastian is één van de groten van deze sport. Ik bedoel, vier wereldtitels komen niet zomaar aanwaaien. Maar Vettel lijkt op dit moment zijn zelfvertrouwen kwijt te zijn en vooral nu heeft hij de steun van Ferrari nodig. Dat moet voor teambaas Mattia Binotto de focus zijn, evenals de ontwikkeling van de auto. Dit is de enige manier om de basis te leggen voor een goed 2020-seizoen,” besluit Brawn.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022