Ross Brawn sluit een ‘volledig’ elektrische F1 in de toekomst niet uit

Krijgen we binnen vijf à tien jaar F1-bolides die door een volledig elektrische motor worden aangedreven? Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, sluit dit niet uit …


De Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1, wint steeds meer aan populariteit, zowel bij de fans als bij de autoconstructeurs. De Formule 1 ziet de Formule E vandaag echter nog steeds niet als een concurrent, al zorgt het engagement van merken zoals Audi, BMW, Mercedes en Porsche er wel voor dat ook de Formule 1 steeds meer aandacht begint te krijgen voor ‘elektrische’ motoren.

“Ik denk dat we respect moeten hebben voor wat de Formule E doet en wat het bereikt,” aldus Brawn tegen ‘F1 Fan Voice’. “Wanneer je echter naar de grootorde van beide raceklassen kijkt dan kan je ze niet echt met elkaar vergelijken. Op het vlak van fans dat de Formule 1 heeft, is de Formule 1 nog een junior.”

Ross Brawn gelooft echter dat een ‘elektrische’ Formule 1 in de toekomst niet uitgesloten mag worden. Volgens Brawn zal de Formule 1 als sport de richting uitgaan die de sport, maar ook de fans en de maatschappij verkiezen.

“Ik denk dat de Formule 1 in een richting zal gaan die de juiste balans vormt tussen sport, relevantie en engagement tegenover de fans.”

“Indien er binnen vijf of misschien tien jaar de nood is aan een andere vorm van power unit, dan zullen we dat doen. Er is niets dat ons ervan kan weerhouden om met volledige elektrische F1-bolides in de toekomst te rijden.”

Wat dat laatste betreft is er ondertussen echter al gereageerd vanuit de Formule E. Volgens Formule E-baas Alejandro Agag is een volledig elektrische Formule 1 op de korte termijn niet mogelijk.

“Ross zei dat de Formule 1 binnen tien jaar volledig elektrisch kan gaan, maar dat kan eigenlijk niet,” aldus Agag tegenover ‘Motorsport.com’.

“De Formule E heeft een exclusieve licentie met de FIA en dat voor vijfentwintig seizoenen. We hebben echter nog maar vier seizoenen gedaan. Ten vroegste in 2039 kan de Formule 1 dus elektrisch gaan. Dat op voorwaarde dat we onze overeenkomst met de FIA niet vernieuwen en ik zie geen reden waarom we dat niet zouden doen.”

Een volledig elektrisch Formule 1, het lijkt dus niet voor meteen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print