Rossi vervangt Chilton tijdens GP van België

Nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat André Lotterer de plaats van Kamui Kobayashi bij Caterham zal innemen tijdens de GP van België, kwam nu een gelijkaardig bericht uit het kamp van grote rivaal Marussia.

Alexander Rossi zal de komend raceweekend het zitje overnemen van vaste rijder Max Chilton, die door contractuele redenen op non-actief wordt gezet. Voor de 22-jarige Amerikaan Alexander Rossi wordt het zijn F1-debuut. Dit betekent dat er twee rijders, Kobayashi en Chilton, aan de kant worden gezet. In hun plaats komen respectievelijk André Lotterer en Alexander Rossi.

Marussia besliste om Chilton aan de kant te houden omdat eerst de contractuele zaken afgehandeld moeten worden, zo liet het Russisch-Britse team weten.

Rossi is voor aanvang van de GP van Hongarije aangesteld als nieuwe testpiloot bij Marussia, nadat hij eerder opstapte bij Caterham. Rossi had in gedachten om dit jaar enkele vrije trainingen voor zijn rekening te nemen, maar daar komt dit weekend verandering in.

“Het spreekt vanzelf dat ik verheugd ben om in Spa mijn F1-debuut waar te maken. Ik ben het team erg dankbaar voor het vertrouwen”, luidt het bij de Amerikaan.

“Er moet nu erg veel gebeuren in korte tijd, maar ik ben er klaar voor”, vertelt Rossi verder. “Dit is een speciaal moment voor mij. Ik ben dan ook blij dat ik mijn debuut mag maken op een historisch en fantastisch circuit als Spa-Francorchamps. Ik hoop het team te kunnen bedanken met een solide optreden”.

John Booth, teambaas bij Marussia, is blij dat hij Rossi een kans kan geven. Ook al was het niet de intentie om hem dit jaar een GP te laten rijden. Daarnaast hoopt Booth ook dat Chilton snel terug in de wagen kan kruipen, zodat het team opnieuw kan verder gaan met het gebruikelijke rijdersduo.

Geschreven door Frederic Schoutetens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print