Rossi vervangt Merhi bij het Manor F1 team

Alexander Rossi mag komend weekend zijn F1-debuut maken bij het Manor F1 team, waar hij Roberto Merhi zal vervangen.

Roberto Merhi werd vlak voor de start van het F1-seizoen bij Manor bevestigd als tweede rijder. Wel was de aanstelling aanvankelijk slechts voor de eerste races van het seizoen, waarna hij steeds vervangen kon worden.

Merhi kreeg na de eerste races telkens het vertrouwen van het team, waardoor hij uiteindelijk tot en met de GP van Italië iedere race voor het Manor F1 team in actie mocht komen. Vandaag liet Manor echter plots weten dat Alexander Rossi in Singapore het stuur van Merhi zal overnemen.

De Amerikaan, momenteel actief in de GP2 en de grootste concurrent van onze landgenoot Stoffel Vandoorne in de titelstrijd, heeft bij het Manor F1 team een overeenkomst getekend om vijf van de resterende zeven races af te werken.

Uiteraard komt Rossi tijdens de GP van de Verenigde Staten in actie. Enkel tijdens de races in Rusland en Abu Dhabi zou Rossi niet in actie komen.

“Ik ben zeer dankbaar dat ik voor het Manor Marussia F1 team mag racen en dank hen ook voor het vertrouwen. Ik ben reeds enige tijd goed voorbereid op deze opportuniteit. Velen zullen reeds uit 2014 weten dat ik een sterke band en relatie met het team heb en dat er nog wat onafgewerkte zaken op mij lagen te wachten.”

Rossi verwijst daarmee naar het feit dat hij halverwege 2014 bij Marussia, de voorloper van het Manor F1 team, als testrijder werd aangesteld. Afgelopen winter werd de renstal op het laatste nippertje van de ondergang gered.

“Ik wil het management van het Manor Marussia F1 team en Racing Engineering, mijn team in de GP2-series, bedanken voor de steun die ze mij geven bij het afwerken van mijn GP2-campagne alsook mijn taken die ik in de F1 zal volbrengen. Sinds de race in Monza kwam mijn terugkeer naar de Formule 1 eerder snel. De collectieve steun van Manor en Racing Engineering was cruciaal om dit mogelijk te maken.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”rossi_headline.jpg”;}
Alexander Rossi mag komend weekend zijn F1-debuut maken bij het Manor F1 team, waar hij Roberto Merhi zal vervangen.