RSC Anderlecht wint thuisrace in Zolder

De Belgische manche van de Superleague Formula vond voor de derde maal in evenveel jaren plaats op het circuit van Zolder. Een thuisrace dus voor zowel RSC Anderlecht als het Azerti team, dat de wagen runt.
In de kwalificatie zette Davide Rigon de 2e tijd neer in zijn groep, vlak voor ex-Anderlecht piloot en Zolder expert Craig Dolby. Liverpool kende ditmaal geen remproblemen in de kwartfinale tegen RSC Anderlecht, maar moest toch de eer laten aan de Belgische club.

Voor het tweede raceweekend op rij namen dan beide Azerti piloten het tegen elkaar op in de halve finale. Robert Doornbos, uitkomend voor Corinthians, was in Duitsland nog de snelste maar dit keer was het Davide Rigon die naar de finale mocht met een verschil van slechts 3 honderdsten van een seconde. In die finale moest RSC Anderlecht zijn meerdere erkennen in Olympiacos, dat de voorbije 2 raceweekends won. Een verlies in de finale betekent toch nog een plaats op de 1e startrij.

Bij de start van de eerste wedstrijd weet Rigon mooi zijn tweede plaats vast te houden. Een poging om het verschil te maken tijdens de verplichte pitstop draait heel spannend uit wanneer leider Olympiacos en Rigon samen binnenkomen. De pitcrews zijn echter aan elkaar gewaagd en zo blijft het bij een plaats op de tweede trede van het podium.

De startvolgorde van de 2e race wordt zoals steeds bepaald door het omdraaien van de uitslag van de vorige wedstrijd. Zodoende mag RSC Anderlecht pas van op de 16e plaats beginnen. Wanneer de lichten uitgaan zijn er in het middenveld meteen enkele aanrijdingen, die Davide Rigon gelukkig net weet te ontlopen. Zijn 9e plaats aan de finish betekent, rekening houdend met de podiumplaats in race 2, een 3e startplaats voor de superfinale met de 6 snelste clubs.

Een perfecte start loodst hem na 20 meter al voorbij AC Milan en in de eerste linkse van Zolder wordt ook Olympiacos verschalkt. Van daaruit controleert RSC Anderlecht de wedstrijd en behaalt zo zijn allereerste thuiszege in de Superleague Formula.

Davide Rigon: “Tijdens de eerste race was ik sneller dan Olympiacos maar ik raakte er niet voorbij omdat het hier moeilijk inhalen is. Met het kampioenschap en de belangrijke punten van de 2e plaats in het achterhoofd besloot ik om geen risico’s te nemen. Ik kon dan revanche nemen in de Superfinale, mijn start was fantastisch en ik nam in de eerste bocht de leiding over van Olympiacos. Dit was een schitterend weekend voor mezelf, RSC Anderlecht en Azerti, en ik wil hen bij deze bedanken!”

Door deze zege neemt RSC Anderlecht nu in de tussenstand de 3e plaats over van FC Basel, achter nieuwe leider AC Milan en Tottenham Hotspur. Leuk detail: Yelmer Buurman, die in 2009 nog uitkwam voor paars-wit, staat dus 1e, gevolgd door Craig Dolby, de Brit die in 2008 voor RSC Anderlecht reed en toen al dicht bij een zege kwam in Zolder.

De volgende races vinden plaats op het circuit van Brands-Hatch in Engeland op 1 augustus.

image

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print