Rubens Barrichello na verwijderen van tumor: “Ik heb veel geluk gehad”

Rubens Barrichello laat weten dat hij van geluk mag spreken dat hij er nog is nadat dokters een tumor ontdekten in de nek van de Braziliaan.


In februari moest Barrichello met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden nadat hij onwel geworden was in de douche.

“Tijdens het douchen voelde ik plots een hevige hoofdpijn,” aldus Barrichello. “Op een schaal van tien zou ik zeggen een acht of negen, zo erg was het. Eerst wou ik niemand wakker maken maar de pijn was heel erg.”

“Ik wandelde de slaapkamer binnen en maakte mijn vrouw wakker. Daarna begon ik me ziek te voelen en werd het me duidelijk dat ik naar het ziekenhuis moest.”

‘Rubinho’ stelde iedereen gerust vanuit zijn ziekenhuisbed en na een paar dagen mocht hij alweer naar huis.

De Braziliaan laat weten in een interview met de Braziliaanse televisie dat een tumor in zijn nek de boosdoener was en dat die ondertussen operatief verwijderd is.

“Na het voorval heb ik verschillende check-ups ondergaan om te kijken hoe het met mijn gezondheid was gesteld,” aldus Barrichello in het TV-programma ‘Conversa com Bial’. “Toen hebben ze een tumor ontdekt in mijn nek en na mijn race in Interlagos hebben ze hem verwijderd.”

“Ik heb hem laten verwijderen want hoewel het een goedaardig gezwel was zou het toch groeien en dat soort ongemak wil ik niet in de auto.”

De dokters vertelden hem dat hij enorm veel geluk gehad heeft dat hij er op de lange termijn niets aan overhoudt, het had ook nog veel erger kunnen aflopen.

“Een bevriende dokter zag dat ik er slecht aan toe was, ik heb heel veel geluk gehad. Toen ik het ziekenhuis verliet hebben ze me gezegd dat slechts veertien procent van de mensen met de symptomen die ik vertoonde het overleven.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}