Sainz: “Een bekende naam zoals ‘Schumacher’ is geen garantie op succes”

Volgens Carlos Sainz volstaat een ‘bekende’ naam zoals bijvoorbeeld Schumacher niet om in de Formule 1 te geraken en succesvol te zijn.


De laatste tijd is er veel te doen rondom Mick Schumacher. De 19-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher kroonde zichzelf tot Europees kampioen Formule 3 en lijkt zo een nieuwe stap richting de Formule 1 te hebben gezet.

Mick lijkt dan ook steeds meer in de voetsporen van zijn beroemde vader te treden maar volgens Carlos Sainz volstaat een bekende naam niet om in de Formule 1 te geraken en succesvol te zijn. Sainz weet uiteraard waarover hij spreekt, hijzelf is immers de zoon van tweevoudig wereldkampioen rally Carlos Sainz.

“De naam Schumacher kan deuren openen,” geeft Sainz toe. “Indien hij echter niet wint en er geen resultaten volgen dan zal hij nooit in de Formule 1 geraken.”

“In het begin is de druk enorm. Al de ouders zullen in de karting tegen hun kinderen gezegd hebben dat het geweldig zou zijn indien ze Mick Schumacher verslaan.”

Mick Schumacher zal komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid aan de Formule 2 deelnemen maar ondertussen zijn er al volop speculaties over wanneer we Mick in de Formule 1 zullen zien. F1-kampioen Lewis Hamilton zei daarover onlangs nog dat het eerder een kwestie van ‘wanneer’ is in plaats van ‘of’ we Mick Schumacher in de Formule 1 zullen zien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed