“Samenwerking met Honda moet succesvol zijn, anders verlaat Red Bull de F1”

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet de samenwerking met Honda de komende jaren wel slagen, anders dreigt in 2021 een vertrek van Red Bull en dat met beide teams.


“We zijn blij dat we met Honda een uitstekende partner voor de komende jaren hebben,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘Speedweek’. “Indien de samenwerking om de een of andere reden niet werkt dan rest Red Bull alleen nog maar een vertrek uit de Formule 1.”

Het ziet er dus naar uit dat Honda ook in 2021 de motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso zou moeten worden, anders dreigt Red Bull met beide teams uit de Formule 1 te vertrekken.

De reden daarvoor is heel simpel. Van de huidige vier motorleveranciers in de Formule 1 weigeren er twee om motoren aan Red Bull te leveren, namelijk Mercedes en Ferrari. Naast Honda rest er dan alleen nog maar Renault, maar dat is uiteraard ook geen optie meer voor Red Bull, waardoor de samenwerking met Honda dus wel moet slagen.

“De samenwerking tussen Honda en Toro Rosso loopt erg goed en dat zal ook in 2019 met Red Bull het geval zijn,” aldus Marko, die zich eerder al liet ontvallen dat Red Bull in 2019 duidelijk voor Renault zal rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen