“Saoedi-Arabië wou meer dan 20 miljard betalen voor de F1, Liberty Media sloeg het bod af”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Bloomberg zou vanuit Saoedi-Arabië een bod zijn gedaan op de Formule 1. Huidig eigenaar Liberty Media zou het bod echter afgeslagen hebben.

Liberty Media betaalde in 2017 zo’n 4,4 miljard dollar om de Formule 1 te kopen. Het bod dat nu werd uitgebracht door het Public Investment Fund (PIF), een beleggingsfonds in handen van de Saoedische regering, zou meer dan 20 miljard dollar zijn geweest.

Ondanks het feit dat het bod bijna vijf keer zo hoog was als het bedrag dat Liberty Media destijds zelf betaalde weigerde de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 om op het bod in te gaan. Volgens Bloomberg zou het Public Investment Fund echter nog steeds geïnteresseerd zijn in de Formule 1.

De interesse van Saoedi-Arabië in de Formule 1 is niet nieuw. Eerder deze week raakte bekend dat Saoedi-Arabië één of meerdere F1-teams wil verleiden om een thuisbasis in Saoedi-Arabië op te richten. Daarnaast staat sinds 2021 ook de GP van Saoedi-Arabië op de F1-kalender en is Aramco één van de grootste sponsors van de Formule 1.

Naast de Formule 1 toont Saoedi-Arabië ook steeds meer interesse in de sportwereld. Zo investeerde het Public Investment Fund ook in de Engelse voetbalclub Newcastle United en werden al heel wat sportevenementen georganiseerd. In de nasleep van Qatar toonde Saoedi-Arabië ook al interesse in het organiseren van het WK voetbal van 2030.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print