Sauber boekt vooruitgang

Kamui Kobayashi was dé verrassing in de toptien. Pedro De La Rosa deed het ook niet onaardig met een 12de plek. Kunnen we spreken van een hamburger-effect?
Bij Sauber hebben ze eindelijk de juiste vorm te pakken. Ondanks sterke tijden tijdens de wintertests kwam het potentieel van Sauber nog niet echt naar voor. Dit weekend strikte het Zwitserse team echter een nieuwe sponsor met de hamburgerketen Burger King. Hoewel bij ons in België minder bekend, is het na McDonalds de bekendste hamburgerketen in de wereld. De logo’s zijn te zien op de zijkant van de wagen en bovenop de neus.

Kobayashi verbaasde iedereen met een tiende plaats, nadat hij zich vrij vlot geplaatst had voor Q3 met een zevende snelste tijd in Q2.
“Ik wist deze ochtend al dat onze wagen goed genoeg was om tot Q3 te kunnen doorstoten. Het team heeft geweldig werk geleverd, niet alleen in de kwalificatie, maar ook de afgelopen drie weken. We hebben de ontwikkeling een andere richting gegeven en het is geweldig om te zien dat dat zijn vruchten afwerpt. De algemene performance is veel beter dan in het begin van het seizoen, dankzij allerhande aero-updates en een update van de betrouwbaarheid van de motoren. Ik zet mezelf geen doelen voor morgen, behalve dan het doel de wagen veilig thuis te brengen. Als dat lukt zal al de rest ook wel in zijn plooien vallen.” Wist Kobayashi zijn euforie nog te temperen.

image

Pedro De La Rosa miste Q3 met een paar tienden en eindigde uiteindelijk op een twaalfde plaats. Daar zou hij voordien waarschijnlijk blij mee geweest zijn.
“Ik ben echt niet blij. Op een bepaald moment was ik zesde in Q2, maar desondanks eindigde ik op een twaalfde plaats en ik begrijp niet hoe dat kon gebeuren. Ik had hier en daar wel wat last van onderstuur, en de wagen gleed nogal hard bij het uitkomen van bocht 2. Maar we moeten het van de positieve kant bekijken en erkennen dat we een grote stap voorwaarts gemaakt hebben sinds de GP van China, en competitever zijn dan voorheen.” aldus een licht gefrustreerde De La Rosa.

image

James Key, nog niet zo lang werkzaam voor de renstal, onthield vooral de positieve zaken.
“Het is bemoedigend om te zien dat beide wagens oprecht een goede snelheid hebben. De updates die we geïntroduceerd hebben werken duidelijk, en dat doet het beste verhopen voor morgen. Nu is het vooral cruciaal om deze vorm te behouden voor de rest van het seizoen” aldus James Key.
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”spanje_quali_sauber_1_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}