Sauber C29 krijgt Ferrari-motor

Nadat Peter Sauber vorige week zijn aandeel in het “BMW-Sauber F1-team” vergrootte, bevestigde hij vandaag dat zijn nieuwe wagen, de C29, door een Ferrari-motor wordt aangedreven. Dat zei hij in een interview met de officiële formule 1-website.
Meteen nadat de exit van BMW uit de formule 1 bekend werd gemaakt belde Sauber naar Luca di Montezemolo om te vragen of hij weer leverancier wilde worden. Van 1997 tot 2005 reden Peter Saubers wagens immers onder de naam Sauber-Petronas. De naam Petronas verwees naar de naam waaronder de motoren werden gerund.

Volgens de Zwitser loopt de ontwikkeling van de C29 volgens plan. “De ontwikkeling en fabricatie zijn niet beïnvloed door de situatie. Twee maanden voor de eerste tests hebben we al een heel goede basis voor de verdere ontwikkeling.”

Het is nog wel niet zeker dat het nieuwe team een plaats krijgt op de grid volgend jaar. Tijdens de bijeenkomst van de World Motorsport Council, op 11 december, zal blijken of Sauber in 2010 in de formule 1 zal racen. Zelf heeft Sauber er vertrouwen in dat hij volgend jaar weer een formule 1-team runt. Wie de rijders worden is nog lang niet bekend.

“Ik heb twee prioriteiten: een plaats op de grid en het Concorde Agreement. Dan zal ik uitkijken naar coureurs.”

De overname van BMW-Sauber wil wel zeggen dat van de 380 werknemers er nog maar 250 kunnen blijven werken.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print