Sauber gaat niet in beroep tegen uitsluiting

Sauber heeft laten weten dat het toch niet in beroep zal gaan tegen de beslissing van de stewards om Sauber te schrappen uit de resultaten van de GP van Australië
Sauber had een intentieverklaring tot beroep ingediend, maar ziet daar nu dus van af. Het was ongetwijfeld een bittere pil voor het team nadat beide rijders in de punten waren geëindigd. Technisch directeur James Key heeft altijd volgehouden dat de afwijking in de vleugelradius geen enkel voordeel opgeleverd heeft.

“Het gaf ons geen enkel voordeel op het gebied van prestaties, maar feit is dat het een inbreuk op de regels blijft. Wij nemen akte van de beslissing van de stewards” zei Key zelf, “We hebben vastgesteld dat er een fout in onze controleprocedures is geslopen en we hebben reeds de nodige maatregelen getroffen om te voorkomen dat dit zich zou kunnen herhalen. ”

Het team heeft ongetwijfeld een morele tik gekregen, maar kan toch moed halen uit de goede resultaten, zo zegt ook teambaas Peter Sauber: “Niettegenstaande de teleurstelling, we hebben laten zien dat we een snelle wagen hebben en twee uiterst getalenteerde piloten. Dat maakt me optimistisch voor de rest van het seizoen.”

Dat Sauber het beroep zou laten vallen, was te verwachten, “geen prestatievoordeel” of “fabricagefout” zijn geen argumenten die veel kans maken om het te halen als de zaak zou bepleit worden. Nu zouden wij ook wel niet graag in de schoenen staan van de medewerker bij Sauber die verantwoordelijk is voor de maattechnische controle van de achtervleugels.

a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”sam27032011003366.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print