Sauber gered door Russische investeerders: jonge Rus moet racezitje krijgen in 2014

Er lijkt een oplossing te zijn voor de financiële problemen waarin het F1-team Sauber verkeerde. Russische bedrijven zijn bereid gevonden om partner van het team te worden.
image
De financiële problemen waarmee Sauber kampte lijken voorbij nu twee investeringsfondsen en het Russisch Nationaal Instituut voor Luchtvaarttechniek partners worden van de F1-renstal. Die laatste partner zal Sauber op technologisch vlak ondersteunen.

Rusland lijkt bij deze dan ook haar stempel op het F1-gebeuren nog iets meer te drukken. Volgend jaar moet normaal gesproken in Sochi voor het eerst een F1-race in Rusland plaatsvinden. Sauber engageert zich in de overeenkomst ook om deel te nemen aan evenementen ter promotie van de GP van Rusland.

Ook zal het Sergey Sirotkin, die momenteel actief is in de World Series by Renault, opnemen in haar talentenprogramma. Het is daarbij de bedoeling om Sirotkin klaar te stomen voor een racezitje bij Sauber in 2014.

Sergey Sirotkin is afkomstig uit Moskou en is de zoon van de algemeen directeur van het Russisch Nationaal Instituut voor Luchtvaarttechniek. Hetzelfde instituut dat dus Sauber nu zal ondersteunen. Sirotkin staat momenteel op de achtste plaats in het Formule Renault 3.5 kampioenschap en heeft 34 punten. In datzelfde kampioenschap staat onze landgenoot Stoffel Vandoorne momenteel aan de leiding met 136 punten.

Ook Robin Frijns, momenteel test- en reserverijder bij Sauber, nam vorig seizoen deel aan het Formule Renault 3.5 kampioenschap en behaalde toen zelfs de titel. Voor de Nederlander en één van de huidige racepiloten bij Sauber is het ongetwijfeld slecht nieuws dat Sirotkin nu zijn voet bij Sauber tussen de deur komt steken …
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:19:”sauber_headline.jpg”;}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner