Sauber treft schikking van ’15 miljoen euro’ met Giedo Van der Garde

Het Sauber F1 team heeft gisterenavond op de Zwitsere televisie bevestigd dat de renstal een schikking heeft getroffen met Giedo Van der Garde.

Giedo Van der Garde had volgens een Australische rechtbank een geldig contract bij het Sauber F1 team, waardoor de Nederlander in principe tijdens de GP van Australië voor Sauber moest racen.

Sauber had ondertussen echter met Felipe Nasr en Marcus Ericsson twee andere rijders onder contract. Uit voorzorg liet het Zwitserse team beide rijders niet in actie komen tijdens de eerste oefensessie. Ondertussen werd Van der Garde gesignaleerd in een race-overal van Sauber. Tijdens de rest van het raceweekend kwamen echter Nasr en Ericsson in actie. Van der Garde en Sauber kwamen overeen dat hij tijdens de rest van het weekend niet in actie zou komen maar de Nederlander liet afgelopen weekend weten dat zijn management deze week zou proberen een oplossing te bekomen die voor beide partijen aanvaardbaar is.

En die oplossing lijkt nu een schikking te zijn waarbij het Sauber F1 team naar verluidt zo’n 15 miljoen euro betaalt aan Giedo Van der Garde. Daardoor wil de renstal verdere vervolging vermijden en er voor zorgen dat Nasr en Ericsson het F1-seizoen als rijdersduo kunnen afwerken.

Het bedrag van de schikking werd niet officieel bevestigd door Sauber of het management van Giedo Van der Garde. Het management van Giedo Van der Garde zou vandaag of morgen wel met een verklaring komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen