Sauber verwachtte dat Wehrlein pas in Spanje kon racen

Al tijdens de derde race van het seizoen maakte Pascal Wehrlein zijn comeback. Volgens Wehrlein hield Sauber er echter rekening mee dat de Duitser ps ten vroegste tijdens de GP van Spanje opnieuw zou kunnen racen, de vijfde race van het seizoen.

Het wederoptreden van Wehrlein na zijn crash tijdens de Race of Champions vond dus veel vroeger plaats dan verwacht. Tegelijkertijd was het echter ook opmerkelijk dat Wehrlein wel aan het raceweekend in Australië begon maar uiteindelijk na de eerste twee oefensessie besloot om zich terug te trekken uit het raceweekend omdat hij zich niet voldoende fit voelde om een race met de nieuwe generatie F1-bolides af te werken.

Antonio Giovinazzi verving Wehrlein in Australië en China, waarna Wehrlein in Bahrein zijn eerste race voor het Sauber F1 team afwerkte. Die vroege comeback kwam overduidelijk als een verrassing voor Sauber, zo laat Wehrlein nu weten.

“Het team dacht dat Barcelona mijn eerste race zou worden,” vertelde Wehrlein tegenover ‘Autosport’. “Dat was voor mij echter geen optie. Ik kon me niet inbeelden dat ik vier races zou missen.”

De GP van Spanje was dus niet de eerste maar wel de derde race voor Wehrlein dit seizoen. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya slaagde Wehrlein er bovendien in om zijn eerste punten van het seizoen te behalen. Volgens Wehrlein ondervind hij naar eigen zeggen ook geen nadeel meer tegenover de anderen.

“Ik deed uiteraard minder races, ik had minder tijd in de wagen dan al de rest maar dat behoort tot het verleden nu,” aldus Wehrlein. “Ik focus me iedere race op het maximaal haalbare, de maximaal haalbare prestatie. Ik voel me goed in de wagen en bij het team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer