Sauber waarschijnlijk in beroep tegen beslissing stewards

Het Sauber F1 team heeft te kennen gegeven dat het waarschijnlijk in beroep zal gaan tegen de beslissing van de racestewards.
Beide Sauber-wagens werden uit de uitslag geschrapt omdat ze een inbreuk zouden vertonen ten aanzien van het technisch reglement. Perez (7de) en Kobayashi (8ste) zien zo een uitstekend resultaat teniet gedaan.

Sauber plant wel om in beroep te gaan tegen de beslissing. Mocht de inbreuk daadwerkelijk bekrachtigt worden dan vind men dit bij Sauber erg jammer want de wagens zouden geen voordeel op het vlak van prestaties gehad hebben.

“Dit was een erg verrassende beslissing en een teleurstellend resultaat,” aldus James Key, technisch directeur bij Sauber.

“Blijkbaar gaat het over de toplaag van het bovenste element van de achtervleugel. Dit deel van de vleugel is geen bewegend onderdeel en daarom ook relatief onbelangrijk.”

“Het heeft er alvast niet voor gezorgd dat we een prestatievoordeel hadden. We kijken nu het ontwerp van de onderdelen na om beter de situatie te begrijpen. We tonen alvast de intentie om in beroep te gaan.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print