Saudi-Arabië zorgt voor commotie door ‘kledingvoorschriften’ 

Twitter - Marca
Twitter - Marca

De GP van Saudi-Arabië bevindt zich opnieuw te midden van een storm van kritiek. Er zijn immers details bekend geraakt over de kledingvoorschriften die gehanteerd zullen worden zowel voor de F1-teams alsook de fans die de race bezoeken.

Al van bij de bekendmaking dat de Formule 1 naar Saudi-Arabië gaat om een grand prix te organiseren is er protest. Eerst en vooral omwille van de mensenrechten die er helemaal niet van dezelfde orde zijn zoals bijvoorbeeld in Europa. 

Zo deed Amnesty International haar beklag over de inbreuken op het vlak van mensenrechten in Saudi-Arabië. De Formule 1 trachtte de kritiek vooral te counteren door te stellen dat het organiseren van de grand prix mee zal helpen om de situatie in het land te verbeteren, iets dat weinigen geloven.

De voorbije dagen nam de kritiek op Saudi-Arabië en de organisatoren van de F1-race alleen maar toe nadat het Spaanse ‘Marca’ berichtte over de kledingvoorschriften die tijdens het raceweekend zullen gelden. 

Mannen en vrouwen zullen geen korte of transparante kledij mogen dragen, dus geen rokjes, shorts, t-shirts, bikini’s, jurkjes, enzovoort. Dit ondanks temperaturen die ruim boven de dertig graden kunnen oplopen. Vooral de mecaniciens en leden van de pitcrew zullen afzien doordat ze hun shorts en t-shirts zullen moeten inruilen voor een lange broek en sweater. 

De regels voor vrouwen gaan echter nog verder dan de kledingvoorschriften want ze dragen bij voorkeur niet te veel make-up, om niet te zeggen liever zelfs geen. Daarnaast moet er opgelet worden met welke gebaren er gemaakt worden en wordt er ook gevraagd om op te letten met het taalgebruik. 

Er worden voor de bezoekers van de F1-race duidelijk geen aparte regels opgesteld die iets soepeler omgaan met regels die voor iedereen in het land gelden. Wij zijn alvast benieuwd naar de outfit die Lewis Hamilton zal dragen …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print