“Schikking tussen de FIA en Ferrari bewijst dat Max Verstappen gelijk had”

Volgens de Nederlandse autocoureur bewijst de schikking tussen Ferrari en de FIA dat Max Verstappen destijds gelijk had toen hij een harde uithaal richting Ferrari deed.


Toen Ferrari tijdens het raceweekend in Austin na een technische richtlijn van de FIA plots minder goed presteerde zei Max Verstappen ‘dat dit gebeurt wanneer je stopt met vals spelen’. Max Verstappen kreeg toen felle kritiek maar volgens Tom Coronel bewijst de schikking nu dat Verstappen destijds gelijk had.

“Waar rook is, is vuur. Mensen vielen natuurlijk serieus over Max heen, over zijn statement maar hij had wel gelijk. Dat blijkt nu wel”, aldus Coronel in een videointerview met ‘Motorsport.tv’.

“Ze willen niet zeggen wat het exact was, maar je weet dat het fout zat. Een schikking betekent dat het toen niet goed zat. En we zagen ook heel duidelijk dat het daarna met Ferrari ineens veel minder goed ging.”

“Nee, ik vond het gaaf dat hij de uitspraak deed. Dat is typisch Max, zeggen wat je denkt en dat moet ook kunnen.”

De timing van de FIA om het persbericht te verspreiden tien minuten voordat de laatste testdag afliep is uiteraard erg goed gekozen, dat beseft ook Coronel.

“Dit is politiek gezien superslim gedaan. Tien minuten voor het einde van de test. De focus daarna direct op de test. Niemand van Ferrari was aanspreekbaar, wetende dat het coronavirus in Ferrari-gebied zit.”

“Dit is toch wel een soort gele kaart die Ferrari heeft gekregen, maar ik zou toch wel erg graag horen wat het exact is. Normaal komt zoiets wel naar buiten maar de FIA en Ferrari zijn erg goed om zoiets in de doofpot te stoppen,” besloot Coronel.
a:0:{}
Net als de Formule 1 lijdt ook het Formule E-kampioenschap ernstig onder de uitbraak van het coronavirus. De raceklasse wordt nu zelfs voor minstens twee maanden stilgelegd.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print