Schoot Mercedes zichzelf in de voet met een ‘knotsgekke’ setup?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes heeft zichzelf voor de tweede race op de Red Bull Ring het nodige huiswerk bezorgd. Het zou immers kunnen dat ze bij Mercedes hun mindere competitiviteit zelf in de hand hebben gewerkt.

Alles op alles zette Mercedes om in Oostenrijk haar achterstand op Red Bull goed te maken. Daarbij zou het volgens trackside engineering director Andrew Shovlin kunnen dat Mercedes zichzelf benadeeld heeft door voor een ‘wacky’, ofwel ‘knotsgekke’, afstelling te opteren.

Tijdens de kwalificatie wist Mercedes het verschil met Red Bull nog enigszins te beperken maar in de race kon Max Verstappen vooral na de pitstops serieus afstand nemen van Hamilton.

Een radicale afstelling van de Mercedes W12 zou volgens Shovlin aan de basis hebben gelegen van een minder goede performance.

“Het is een moeilijk en redelijk eigenaardig circuit en Red Bull presteert hier normaal erg sterk,” aldus Shovlin

“We waren echter ook aan het experimenteren met een redelijk knotsgekke afstelling van de wagen, een radicale benadering die waarschijnlijk beter werkte over één snelle ronde dan een race.”

Mercedes zal nu heel wat data bekijken en analyses maken om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede race op de Red Bull Ring.

“Het is nu de vraag of die afstelling onze bandenslijtage negatief heeft beïnvloed, dat zullen we de komende twee dagen moeten bekijken.”

“Voor we naar hier kwamen heeft Lewis heel wat simulatorwerk gedaan en het leek een interessante weg om te bewandelen.”

“Het is echter belangrijk dit jaar om ons aan ieder circuit zo goed mogelijk aan te passen. Daarbij moeten we een beetje moedig en origineel zijn op het vlak van onze afstelling.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner