Schumacher kan er nog om lachen

Schumacher zijn kwalificatie kwam tot een vroeg einde door een wiel dat van de wagen loskwam. Niet echt wat hij er zelf van gehoopt had voor zijn twintigjarig jubileum.
image

Toch kon er nog een grapje van af tegen de pers. “Ik had logischerwijze gehoopt op een andere uitkomst vandaag, maar het is moeilijk om rond te rijden op drie wielen, ook al heb ik daar ervaring mee op Spa.” Daarmee duidde de zevenvoudig wereldkampioen op het incident tussen hem en Coulthard in 1998.

Schumacher verloor toen zijn rechtervoorwiel toen hij op de achterkant van Coulthard knalde. Die laatste vertraagde om door de Duitser gedubbeld te worden, maar door de hevige spray had Schumacher dat niet gezien. Hij is toen op drie wielen terug gekeerd naar de pits.

“Ik was eerst niet zeker wat er gebeurde. Ik voelde dat ik de controle over de achterkant kwijt was waarop ik mij onmiddellijk excuseerde bij het team. Toen zag ik echter het wiel en begreep ik ook meteen waarom ik de controle verloren was.” Kwaad om het incident is hij niet. “Dit is iets wat eigenlijk niet zou mogen gebeuren, maar dat is ook Formule. We werken op het hoogste niveau maar er kunnen nog altijd zulke dingen gebeuren.”

Er staat morgen zowel op de eerste als op de laatste plaats een wereldkampioen op de grid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print