Schumacher: “Sebastian Vettel moet stoppen met zeuren en plezier hebben”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher moet Sebastian Vettel dringend minder klagen en meer opnieuw beginnen genieten van de Formule 1.

Vettel beleefde vorig jaar een bijzonder slecht seizoen bij Ferrari en maakte aan het einde ervan de overstap naar Aston Martin. Ook in de nieuwe omgeving loopt het voor Vettel echter niet van een leien dakje. De viervoudig wereldkampioen kende in Bahrein immers een teleurstellend eerste raceweekend bij Aston Martin.

Opnieuw was er heel wat geklaag en gezeur maar volgens Ralf Schumacher moet Vettel dringend meer opnieuw genieten van de sport.

“Hij moet nu op het gas gaan,” aldus Schumacher tegenover ‘Sport1’. “Het zeuren dat het gevoel in de wagen niet goed zit moet ophouden.”

“Niemand geeft daar iets om, uiteindelijk zitten we in de Formule 1 en hij verdient ongelooflijk veel geld. Aan het einde van de dag is en blijft Sebastian een ervaren racepiloot en een meervoudig wereldkampioen.”

“Hij moet samen met zijn teamgenoot orde op zaken stellen en de rest zal wel vanzelf komen, ook al verandert de Aston Martin-bolide dit jaar niet in een winnende wagen.”

Minder druk en meer plezier, dat lijkt volgens Schumacher de sleutel tot succes voor Sebastian Vettel.

“Hij moet gewoon in de wagen plaatsnemen en plezier beleven,” aldus Schumacher. “Misschien moet hij gewoonweg stoppen met al zijn nieuwe interesses, zoals ‘groener’ zijn. Hij moet gewoon de gordels vastdoen en plezier beleven terwijl hij rijdt.”

“Hij beschikt over het talent en hij kan het voor elkaar krijgen. De druk van buitenaf is enorm, daarvan moet hij zich afschermen.”

“Ik begrijp echter de frustraties bij Sebastian. Hij wenste dat het bij Aston Martin anders zou zijn maar hij kende alles behalve een makkelijk raceweekend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022