Scott Speed ongelukkig met inhaalmanoeuvre van Alexander Wurz

Scott Speed moest opgeven tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië nadat hij contact maakte met de Williams van Alexander Wurz. De Amerikaan had net Fernando Alonso laten dubbelen en zag toen niet dat Wurz naast hem in de bocht reed. Zijn wagen was te hard beschadigd om nog verder te rijden

"Het was plots gedaan toen we de leiders doorlieten. Het was een ingewikkeld incident omdat ik wist dat de leiders al een halve ronde vlak bij ons zaten maar Alex (Wurz) liet ze niet door. Wanneer ik hen doorliet wist ik dat Alex en Trulli dicht bij zaten dus ik liet Fernando (Alonso) meteen op dezelfde plek door als de andere om dat het dom zou zijn om de leider van de race zolang op te houden. Toen we de bocht in gingen zaten we allemaal heel dicht bij elkaar. Alex besliste om een zeer optimistisch inhaalmanoeuvre te doen aan de binnenkant maar hij kon de koord niet houden, ging wijd en reed tegen me."

"Ik had Alex niet gezien tot we in de bocht waren, ik ging heel dicht bij de binnenkant om mijn positie te beschermen want ik wilde niet laat remmen en op Fernando rijden."

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen