Sebastian Vettel: “De F1 bepaalt niet wie ik ben als persoon”

Sebastian Vettel heeft tijdens een interview met ‘The Guardian’ te kennen gegeven dat hij naast zijn F1-carrière geniet van een ‘normaal’ leven. De Duitser meent dan ook dat de Formule 1 als sport niet bepaalt wie hij is als persoon.


“De Formule 1 maakt overduidelijk een groot deel van mijn leven uit, maar het is niet het allerbelangrijkste,” aldus Vettel tegenover ‘The Guardian’.

“Ze zijn aan elkaar gelinkt maar het is belangrijk dat er erg veel tijd is waarin het niet definieert hoe ik ben. Ik voel me niet bijzonder omwille van het feit wat ik doe als job.”

“Er zijn ook heel wat andere zaken die bepalen wie ik ben. De F1 bepaalt niet wie ik ben als persoon. Het is niet wie ik ben, het is wat ik doe.”

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton mogen dan wel met elkaar strijden om de wereldtitel in de Formule 1, daarbuiten zijn ze compleet andere personen.

Hamilton bevindt zich naast de Formule 1 ook constant in de schijnwerpers, wat bij Vettel quasi onbestaande is. Sommigen vinden Vettel dan ook een beetje saai, al stoort dat de Duitser hoegenaamd niet.

“Ik ben blij dat ik de dingen doe op een manier waarvan anderen vinden dat het saai is, ik vind dat echter niet saai,” aldus de Duitser. “Thuis zijn, het gras maaien. Ik kook, ook al is het niet zo goed, maar soms doe ik het.”

“Ik ga shoppen, ik neem de metro en de bus. Ik vind het normaal dat je gewoon normaal bent.”

“Ik ben een sportman, geen celebrity. Wanneer iemand mij herkent dan denk ik dat ze geïnteresseerd zijn in de sport en niet hoe mijn haar ligt of welke schoenen ik draag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen