“Sebastian Vettel heeft vijf races tijd om zich te bewijzen”

Sebastian Vettel heeft in 2020 mogelijk vijf races om zijn toekomst bij Ferrari veilig te stellen. Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft immers laten verstaan dat hij tegen de GP van Spanje wellicht een idee heeft over de line up voor 2021.


De laatste twee seizoenen zit Sebastian Vettel wat in het sukkelstraatje, te veel fouten van zowel hemzelf als Ferrari hebben ervoor gezorgd dat hij nooit echt een vuist heeft kunnen maken tegen Lewis Hamilton.

Het feit dat Charles Leclerc het afgelopen seizoen meteen de harten van de tifosi heeft veroverd en een GP van Canada waar hij al dan niet terecht of onterecht de zege misliep door een ingreep van de stewards hebben de geruchten dat Vettel er de brui aan wil geven alleen maar sterker gemaakt.

Dan is er ook nog de vraag of de geruchten dat Lewis Hamilton zou azen op een zitje bij de Scuderia enige waarheid bevatten. De CEO van Ferrari, Louis Camilleri, liet alvast weten dat hij gevleid was door de geruchten.

Vettel zal in 2020 meteen aan de bak moeten als hij niet wil dat Ferrari hem vervangt door Hamilton of een andere rijder.

“We moeten de prestaties zien, de manier waarop hij zich aanpast aan de wagen en zijn motivatie voor de toekomst,” aldus Mattia Binotto over de toekomstplannen van Vettel.

“Het gaat er niet om of hij fouten maakt of niet. Het gaat er echt om hoe hij zijn toekomst ziet en hoe wij ons team zien.”

“Ferrari heeft het voordeel dat we erg populair zijn onder de rijders. We bevinden ons in een bevoorrechte situatie.”

“Begin mei, ongeveer rond de race in Spanje, willen we weten waar de reis naartoe gaat in 2021.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen