Sebastian Vettel: “Hier en daar heb ik het niet zo goed gedaan”

In zijn terugblik op het seizoen tot dusver steekt Sebastian Vettel de hand in eigen boezem en neemt hij de schuld voor het ondermaats presteren tot dusver deels op zich.


“Hier en daar heb ik het niet zo goed gedaan,” zei Vettel. “Dat is iets waarop mijn focus moet liggen tijdens de tweede seizoenshelft.”

“De voorbije races waren iets beter voor mij, daar waar ik tijdens sommige races in het begin problemen ondervond met heel wat dingen.”

Ferrari slaagde er tijdens de eerste twaalf races geen enkele keer in om een race te winnen, al was het er wel soms dicht bij. Daar waar Ferrari voorafgaand aan het seizoen de grote favoriet was, kan het die rol helemaal niet waarmaken.

“Het is duidelijk dat we onze niet bevinden waar we ons willen bevinden. Kijk naar de wk-tussenstand, kijk naar een race zoals Hongarije, kijk naar de races waar we performance misten.”

“We proberen die dingen aan te pakken. We werken zeer hard, aan toewijding ontbreekt het ons zeker niet. Het is erg belangrijk om rustig te blijven, we moeten ons huiswerk doen om zoveel mogelijk de kloof te dichten.”

Vettel liet ook weten dat de nieuwe onderdelen die Ferrari naar de Hungaroring meebracht de zwakke aspecten van de SF90 bevestigden. Ondanks de erg tegenvallende prestatie beschouwt Vettel Hongarije dan ook niet als een stap achteruit.

“We kregen bevestiging, ik denk dan ook niet dat het een stap achteruit is,” aldus Vettel. “We hadden enkele nieuwe onderdelen in Hongarije, het was een kleine stap vooruit, maar het toont aan dat het niet voldoende was.”

“Het is belangrijk dat de sfeer in het team positief is, dat is ook het geval.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022