Sebastian Vettel: “Ik ben niet zo saai als Schumacher”

Sebastian Vettel lijkt met de vingers in de neus op weg naar zijn vierde wereldtitel op rij. Het doet sommigen terugdenken aan de dominante periode van Michael Schumacher en Ferrari. Vettel bijt echter terug en zegt dat hij de Formule 1 niet zo saai maakt als de periode dat Schumacher de Formule 1 domineerde.
image
Lewis Hamilton liet zich eerder deze week nog kritisch uit over de dominantie van Sebastian Vettel. Het deed hem en heel wat mensen volgens hem terugdenken aan de periode dat Schumacher de Formule 1 domineerde en de fans in slaap vielen achter hun tv (Lees: “F1-fans vallen in slaap achter hun tv door Vettel”).

Nadien probeerde Hamilton zijn uitspraken wat te corrigeren via twitter maar het kwaad was geschied. Vettel begrijpt de kritiek niet, eerder werd hij zelfs al meermaals uitgejouwd en kreeg hij boegeroep te horen terwijl hij op het podium stond. Vettel zelf is het er alvast niet mee eens dat door hem de Formule 1 even saai is als tijdens de periode 2000-2004, toen Schumacher en Ferrari de overwinningen en wereldtitels aan elkaar konden rijgen.

“Eerst en vooral is het een compliment! Maar ik denk dat het erg verschilt met toen,” zei Vettel in Japan. “Er was een race die wat een uitzondering was. In Singapore waren de verschillen die we konden uitdiepen erg opmerkelijk met bij momenten zelfs twee seconden per ronde, maar dat was vooral afhankelijk van wie er achter ons reed en op welke banden ze stonden.”

“Maar als je bijvoorbeeld naar Zuid-Korea kijkt, dat meer zoals Spa is, dan zie je dat de verschillen tussen de drie en zes seconden lagen en dat voor gans de race. Tien jaar geleden was dat tussen de dertig en zestig seconden, wat een enorm groot verschil is. Begrijp me niet verkeerd, het is erg leuk om met een wagen te rijden die zo’n drie seconden voor ligt op de andere wagens, maar je beseft tegelijkertijd ook dat één stomme, zoals bijvoorbeeld een lock-up tijdens het aanremmen, en die kans was in Zuid-Korea erg groot, alles kan verknoeien. En dan is drie seconden voorsprong niets.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}