Sebastian Vettel: “In het middenveld racen is niet de reden waarom ik hier ben”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel laat weten dat racen in het middenveld gewoon niet hetzelfde gevoel geeft en daarvoor zit hij naar eigen zeggen niet in de Formule 1.

Na bijna een decennium te hebben gestreden voor wereldtitels, overwinningen en podiumplaatsen is Sebastian Vettel anno 2021 bij Aston Martin beland in een team dat in volle opbouw is. De ambities zijn steil maar dit seizoen zien we de viervoudig wereldkampioen vooral in lagere regionen vechten en is elk punt meegenomen.

Hij moet dan ook toegeven dat hij het niet altijd even aangenaam vindt om te vechten voor een plaats in het middenveld.

“De voldoening als je over de streep komt voelt gewoon niet hetzelfde,” vertelt hij aan ‘Sky Sports.’ “Als je eenmaal een race hebt gewonnen en op het podium hebt gestaan, dan krijg je na afloop een enorme boost van de fans en, in zekere zin, een bevestiging.”

“Nu race je en je wordt achtste of tiende en je hebt het gevoel dat je een hele goede race hebt gereden. Geen fouten, maar het is tiende, het is negende, het is achtste, het is niet echt waar ik hier voor ben.”

“Misschien ben ik verwend, ik ben gewend geraakt aan winnen en vooraan te staan.”

Maar misschien zien we Vettel wel weer sneller dan verwacht terug in de voorste gelederen want volgend jaar gaan de regels van de Formule 1 op de schop en dan is het zomaar mogelijk dat de rangorde van de Formule 1 door elkaar wordt geschud. 

De eigenaar van het team, Lawrence Stroll, heeft zijn ambities alvast nooit onder stoelen of banken gestoken en Vettel laat ook weten dat hij nog geen spijt gehad heeft over zijn keuze voor het project van Stroll.

“Lawrence is heel serieus en het team ligt op schema. Alles wat er gebeurt is veelbelovend.”

“Een schema opstellen is altijd moeilijk omdat iedereen hetzelfde schema opstelt. We willen allemaal weer winnen, of het nu McLaren is, Alpine, er zijn op dit moment twee teams die elkaar vooraan bekampen, je hebt Ferrari.”

“Ik geloof altijd dat er een race te winnen is, anders zou ik niet meer starten. Maar zeker, als je naar de statistieken kijkt, als je twaalfde of achtste of tiende start, dan sta je letterlijk niet op pole position.

“Ik heb er geen spijt van en ik denk dat dat het belangrijkste is,” besluit Vettel.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022