Sebastian Vettel kan amper rijden in Jerez: “Dit is perfect normaal”

De eerste wintertest van het nieuwe seizoen was voor Sebastian Vettel geen succes.


De Duitser kon tijdens de eerste testdag in Jerez, de dag waarop ook de Red Bull RB10 werd voorgesteld, slechts drie ronden rijden. Ook tijdens de tweede testdag in Jerez geraakte Vettel niet echt ver. Vettel kon amper acht ronden afwerken, waardoor de teller na twee testdagen op amper elf ronden staat.

Tijdens de tweede testdag kreeg Vettel af te rekenen met een probleem met zijn ERS (Energy Recovery System, niet te verwarren met KERS, waarmee vorig seizoen gereden werd). Dat probleem zorgde voor de nodige rookontwikkeling.

“We hebben niet echt veel kunnen rijden en moeten enkele problemen oplossen. Het is echter normaal dat er bij zo’n grote veranderingen enkele kinderziektes opduiken. Het wordt belangrijk om de komende twee dagen wat meer tijd op de baan door te brengen. We moeten immers goed voorbereid kunnen afreizen naar de wintertests in Bahrein,” zei Vettel gisteren.

Vandaag neemt Daniel Ricciardo, de nieuwe teamgenoot van Vettel, het stuur over van de Duitser. Ricciardo hoopt ongetwijfeld dat hij toch op zijn minst enkele ronden meer kan afwerken …
a:0:{}
Pirelli heeft laten weten dat het zich tijdens de komende vier testdagen wil voorbereiden op een verbod op het gebruik van bandenwarmers.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}