“Sebastian Vettel lijkt steeds dichter bij een F1-exit te komen”

Sebastian Vettel zijn contract bij Ferrari loopt eind dit jaar af en volgens David Coulthard ziet het er hoe langer hoe meer naar uit dat Vettel mag voorbereiden op een vertrek.


“Ik denk dat Seb zijn carrière vandaag al dichter bij het einde bevindt dan voordien. Veel hangt af van dit jaar,” zei Coulthard tijdens een interview met ‘Reuters’.

Gezien Sebastian Vettel zich tot de best betaalde F1-piloten op de grid mag rekenen moet de Duitser ook waar voor zijn geld geven en daar loopt het volgens Coulthard hoe langer hoe meer mis.

“Indien Charles het beter blijft doen dan hem dan is het niet logisch voor Ferrari om zo’n enorme som geld aan iemand te betalen die een nummer 2-status in het team dreigt te krijgen.”

Vettel dreigt volgens Coulthard dan ook hetzelfde lot als Kimi Raikkonen destijds bij Ferrari.

“Momenteel heeft Seb een nummer 1-status, maar eigenlijk eerder een gelijkwaardige status, maar hij begon als duidelijke nummer 1 aan het F1-seizoen 2019. Naarmate het jaar vorderde kwam hij op hetzelfde niveau als Leclerc en misschien dreigt hij nog verder af te glijden, zoals we met Kimi gezien hebben.”

Komend seizoen zal volgens Coulthard dan ook cruciaal worden voor de toekomst van Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021